Отидете към основна версия

4 734 26

Най-сигурният начин да превъзпитате един мъж

  • превъзпитание-
  • мъж-
  • отношения

Какви методи ще ви помогнат да превъзпитате всеки мъж без скандали?

Снимкa: Shutterstock

Влюбваме се и започваме да живеем с някого, но бързо разбираме, че той не е точно такъв, за какъвто сме го помислили в началото. За щастие, има изход – просто научете как да превъзпитате своя мъж!

В началото на връзката всеки се опитва да покаже най-добрата си страна: всички недостатъци са внимателно маскирани, а най-добрите черти се изтъкват нон стоп. За щастие или за съжаление, това не може да продължи дълго време. Не след дълго всичко, което партньорите толкова усилено са се опитвали да скрият един от друг, става твърде очевидно.

Често подобна криза настъпва след година или две: периодът на „смилане на характерите“ отдавна е приключил и всички най-грозни навици лъсват като въшка на чело.

И тогава някои просто се разделят, открили че са неспособни да се примирят с недостатъците на партньора си. Случва се и единият партньор се опитва да се примири с лошите навици на другия, но последния да не иска да направи компромис.

Има и по-рационален вариант – да не чакаме, докато всичко се нареди, а да вземем нещата в свои ръце и да превъзпитаме половинката. Тоест, да го убедим да се откажат от навиците, които пречат на съжителството.

Какви методи ще ви помогнат да превъзпитате всеки мъж без скандали?

Без писъци и крясъци

За да превъзпитате мъжа, не е нужно да преминавате към писъци и крясъци. Едно, че подобно поведение е досадно, второ, че говори за безсилие. По правило тази техника не работи и само дразни противника повече, така че забравете за този метод. Научете се да изразявате мислите си без да викате и ще бъдете разбрани много по-бързо.

Подберете правилния момент

За да не са напразни усилията ви, за „превъзпитание“ трябва да можете да изберете подходящия момент. Не правете грешката да се нахвърляте върху мъжа си с морализиране след тежък работен ден, защото, в най-добрия случай, той просто ще игнорира вашите коментари. Но може и да стане по-зле - да се затвори в себе си, защото нарушавате личното му пространство. Ето защо, преди да пристъпите към превъзпитание, би било полезно да се уверите, че никой не е успял да развали настроението му. В противен случай рискувате да загубите възможността да говорите с мъжа си дълго време.

Ако изберете подходящия момент, когато мъжът е в добро настроение, тогава ще можете да го убедите да направи компромис много по-бързо и по-лесно. А това значително ще увеличи шансовете ви за успех. Освен това, един спокоен разговор няма да даде на мъжа основания за подозрение и всичките ви опити да манипулирате сродната си душа ще останат незабелязани. Ако, напротив, викате, ругаете и оказвате натиск върху избрания, той може да се съпротивлява просто като отмъщение, от инат: мъжете не обичат, когато жените се опитват да ги контролират директно.

Трикът с хваленето

За да продължат да ви радват резултатите от вашето „превъзпитание“, ще трябва да прибегнете до малък трик. Мъжът ще бъде много по-склонен да се съгласи с вашите условия, ако периодично го хвалите. Но и тук трябва да знаете мярката: не трябва да организирате купон за всяка измита чиния или изнесен боклук. Подобен подход може да доведе до обратния резултат: ако мъжът разбере, че постоянно го хвалят дори и само за дреболии, той няма да има стимул да се опита да постигне нещо повече.

Ако се научите как правилно да хвалите, резултатът няма да закъснее: когато мъжът види радостта ви, мотивацията му ще се увеличи.

Дори ако в началото вашата половинка не успее от раз, пак продължете да хвалите - това ще му помогне не само да се отърве от пристрастяването, но и да развие воля.

Е, както видяхме, има начини да превъзпитате един мъж. Но преди да започнете трябва да помислите защо изобщо имате нужда от това.

Едно е, когато навиците на любимия човек са наистина непоносими - например, той постоянно пуши, а вие сте алергични към цигарен дим, а съвсем друго е, когато просто искате да „нагодите“ мъжа, така че да ви бъде по-удобен. Ако вашият случай е от втория тип, може би е по-честно да се разделите и да намерите някой, който отговаря по-добре на изискванията ви.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.

Свързани новини