Last news in Fakti

12 Декември, 2022 22:30 4 702 26

Най-сигурният начин да превъзпитате един мъж

  • превъзпитание-
  • мъж-
  • отношения

Какви методи ще ви помогнат да превъзпитате всеки мъж без скандали?

Най-сигурният начин да превъзпитате един мъж - 1
Снимкa: Shutterstock

Влюбваме се и започваме да живеем с някого, но бързо разбираме, че той не е точно такъв, за какъвто сме го помислили в началото. За щастие, има изход – просто научете как да превъзпитате своя мъж!

В началото на връзката всеки се опитва да покаже най-добрата си страна: всички недостатъци са внимателно маскирани, а най-добрите черти се изтъкват нон стоп. За щастие или за съжаление, това не може да продължи дълго време. Не след дълго всичко, което партньорите толкова усилено са се опитвали да скрият един от друг, става твърде очевидно.

Често подобна криза настъпва след година или две: периодът на „смилане на характерите“ отдавна е приключил и всички най-грозни навици лъсват като въшка на чело.

И тогава някои просто се разделят, открили че са неспособни да се примирят с недостатъците на партньора си. Случва се и единият партньор се опитва да се примири с лошите навици на другия, но последния да не иска да направи компромис.

Има и по-рационален вариант – да не чакаме, докато всичко се нареди, а да вземем нещата в свои ръце и да превъзпитаме половинката. Тоест, да го убедим да се откажат от навиците, които пречат на съжителството.

Какви методи ще ви помогнат да превъзпитате всеки мъж без скандали?

Без писъци и крясъци

За да превъзпитате мъжа, не е нужно да преминавате към писъци и крясъци. Едно, че подобно поведение е досадно, второ, че говори за безсилие. По правило тази техника не работи и само дразни противника повече, така че забравете за този метод. Научете се да изразявате мислите си без да викате и ще бъдете разбрани много по-бързо.

Подберете правилния момент

За да не са напразни усилията ви, за „превъзпитание“ трябва да можете да изберете подходящия момент. Не правете грешката да се нахвърляте върху мъжа си с морализиране след тежък работен ден, защото, в най-добрия случай, той просто ще игнорира вашите коментари. Но може и да стане по-зле - да се затвори в себе си, защото нарушавате личното му пространство. Ето защо, преди да пристъпите към превъзпитание, би било полезно да се уверите, че никой не е успял да развали настроението му. В противен случай рискувате да загубите възможността да говорите с мъжа си дълго време.

Ако изберете подходящия момент, когато мъжът е в добро настроение, тогава ще можете да го убедите да направи компромис много по-бързо и по-лесно. А това значително ще увеличи шансовете ви за успех. Освен това, един спокоен разговор няма да даде на мъжа основания за подозрение и всичките ви опити да манипулирате сродната си душа ще останат незабелязани. Ако, напротив, викате, ругаете и оказвате натиск върху избрания, той може да се съпротивлява просто като отмъщение, от инат: мъжете не обичат, когато жените се опитват да ги контролират директно.

Трикът с хваленето

За да продължат да ви радват резултатите от вашето „превъзпитание“, ще трябва да прибегнете до малък трик. Мъжът ще бъде много по-склонен да се съгласи с вашите условия, ако периодично го хвалите. Но и тук трябва да знаете мярката: не трябва да организирате купон за всяка измита чиния или изнесен боклук. Подобен подход може да доведе до обратния резултат: ако мъжът разбере, че постоянно го хвалят дори и само за дреболии, той няма да има стимул да се опита да постигне нещо повече.

Ако се научите как правилно да хвалите, резултатът няма да закъснее: когато мъжът види радостта ви, мотивацията му ще се увеличи.

Дори ако в началото вашата половинка не успее от раз, пак продължете да хвалите - това ще му помогне не само да се отърве от пристрастяването, но и да развие воля.

Е, както видяхме, има начини да превъзпитате един мъж. Но преди да започнете трябва да помислите защо изобщо имате нужда от това.

Едно е, когато навиците на любимия човек са наистина непоносими - например, той постоянно пуши, а вие сте алергични към цигарен дим, а съвсем друго е, когато просто искате да „нагодите“ мъжа, така че да ви бъде по-удобен. Ако вашият случай е от втория тип, може би е по-честно да се разделите и да намерите някой, който отговаря по-добре на изискванията ви.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 9 Отговор
    Лорче, мнoгo прoблeми идвaт oт мoнoгaмиятa..., нo тaкa cмe възпитaни, чe дoри дa мoжeш дa ocигуриш дoбър живoт нa някoлкo жeни, трябвa дa ce зaдoвoлиш c EДНA, тъй кaтo мнoгoжeнcтвoтo в Бългaрия e нeзaкoннo. Cтaритe мoми пък нaпрaвo къcaт cърцeтo...
    Проблемът е в МОНОГАМИЯТА. Партньорката ти знае, че тя официално трябва да е единствената и си вдига "акциите"....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aлфа Bълкът

    4 12 Отговор
    Жена се взима за изпълнение на дълга, младо джендърче за удоволствие, шопска салата с ракия за екстаз и мача да върви!

    Коментиран от #21

  • 4 Гост

    15 1 Отговор
    Това е за превъзпитание на деца от детската градина
  • 5 Мъж

    27 2 Отговор
    Да превъзпиташ един мъж са нужни три неща : 1- морална си и му си вярна. 2- готвиш отлично и си добър събеседник . 3- сядаш му нон стоп върху лицето и върху члена му . Това са нещата ! Казвам го като превъзпитан

    Коментиран от #8

  • 6 Роня Р.Караманска

    7 2 Отговор
    Да бе, превъзпитание ?! Теория не вероятностите! В момента, в който "свие зад ъгъла" и пак си е същия.
  • 7 тъй де

    16 1 Отговор
    Най-сигурният начин да се превърнете в ошамарена актриса!

    Коментиран от #24, #25

  • 8 Ако сте дебела ,

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мъж":

    не помагат.

    Коментиран от #26

  • 9 Из наръчник на тарикатката.

    13 0 Отговор
    + още : цупене , мрънкане , мълчане , инатене...
  • 10 Роня Р.Караманска

    20 0 Отговор
    Из психология на мъжа. И така, какво иска мъжът от жената?

    Ще бъдете изненадани, но един обикновен тип със стабилна психика иска едно нещо от жената - спокойствие. Така, когато се прибере от този луд свят с постоянната дейност, планове, стресове, той ще иска да е посрещнат от уюта на дома и топлата прегръдка на жена, в която може да се разтвори.

    Спокойствието включва усещане на комфорт .....

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Роня Р.Караманска":

    Така е Ронче, мое малко бонбонче.

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Роня Р.Караманска

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Трюфели🙂 са ми любимите бонбончета
  • 13 Куренай

    13 0 Отговор
    Защо да го превъзпитавате, да не е някакъв престъпник? Когато обичаш някого го правиш БЕЗУСЛОВНО такъв какъвто е, не да се мъчите да го променѝте според вашите хрумвания.

    Коментиран от #16

  • 14 Хyягaн

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Роня Р.Караманска":

    Именно!
  • 15 Роня Р.Караманска

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    😊 Това че са руски бонбони не значи нищо, просто са ми вкусни. Не търся спор с Вас нито тук, нито по принцип.
  • 16 голям праз

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Куренай":

    По точно да се нагодите един към друг. Приемаш човека с предимствата и недостатъците каквито и да са те. Навремето са ходили и разпитвали по селата какви са хората от рода ако е от друго село. Сега всичко е както дойде. Незабравяй че още сме с ориенталско мислене, не само ний тук но и всички на балканите. От едно тесто сме. Ако гледаш Америка и Запада са друго. Не че Западна Европа доскоро не беше по зле от нас, но както и да е. Света се промени и не е на добро. Толерира се изчанченото, различното не естественото и така нареченото ново модерно общество .

    Коментиран от #17

  • 17 Роня Р.Караманска

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "голям праз":

    А Вие не забравяйте, че е пълно с осиновени деца и не може да се разчита на селските приказки в повечето случаи изопачени истории. Сегашният свят и едновремешните, от който и аз помня (44 г. съм) е коренно различен. Познати хора, които бяха едни преди 1989 вече не са същите. За съжаление бита и традициите не са това което са!
  • 18 Роня Р.Караманска

    9 0 Отговор
    Заглавието на статията е провокативно и частично, според мен, обидно спрямо психологията на мъжете. Желая ви приятна и спокойна нощ!
  • 19 Желяз каменоff

    4 1 Отговор
    Не се е родила няква си там хубостница -""де ме възпита"".

    Коментиран от #22

  • 20 един от многото

    6 1 Отговор
    Ако мъжа е мъж на място , най сигурно е да се откажете да го превъзпитавате , иначе ще има нарушения на Истамбулската конвенция!
  • 21 не се хаби

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Bълкът":

    Отдавна знаем, че си на левия бряг.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 нищо не знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "тъй де":

    Ние сме тренирани, но понеже сме възпитани, не посягаме на стари хора.
  • 25 нищо не знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "тъй де":

    Ние сме тренирали, но понеже сме възпитани, не посягаме на стари хора.
  • 26 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ако сте дебела ,":

    Ти ще кажеш, че не помага! Ако си дебела и му стъпиш на врата, нищо повече не ти е нужно. 😄