Отидете към основна версия

5 689 9

Рецепта на деня: Зимна пърженица с месо и туршия

  • пърженица-
  • месо-
  • туршия-
  • яйца-
  • какво да сготвя

По нашенски с аромат на чубрица

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

царска туршия /камба, морков, карфиол, зеле, чушки, скилидки чесън, зелен домат/

парче праз

свинско месо
яйца по желание

чубрица

черен пипер

Количествата са по ваше желание.

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото и туршията на еднакви парчета, а праза на кръгчета

В тиган слагате първо месото. Ако е шарено оставете да пусне мазнината си, ако обаче е по-сухо и започне да ви залепва, налейте олио.

Готовото месо го вадите и в мазнината изсипвате туршията и праза. Запържете минута-две най-много.

Връщате месото и поръсвате с добре стрита чубрица, черен пипер и разбърквате няколко пъти.

Ако искате ястието да стане по-хранително, чукнете едно-две яйца, пише svetlalola.blogspot.com.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.

Свързани новини