Необходими продукти:
царска туршия /камба, морков, карфиол, зеле, чушки, скилидки чесън, зелен домат/
парче праз
свинско месо
яйца по желание
чубрица
черен пипер
Количествата са по ваше желание.
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото и туршията на еднакви парчета, а праза на кръгчета
В тиган слагате първо месото. Ако е шарено оставете да пусне мазнината си, ако обаче е по-сухо и започне да ви залепва, налейте олио.
Готовото месо го вадите и в мазнината изсипвате туршията и праза. Запържете минута-две най-много.
Връщате месото и поръсвате с добре стрита чубрица, черен пипер и разбърквате няколко пъти.
Ако искате ястието да стане по-хранително, чукнете едно-две яйца, пише svetlalola.blogspot.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Кочо
10:11 15.12.2022
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:20 15.12.2022
3 Хасковски каунь
Сервира се с литър каберне.
Това е моята разновидност на кавърма кебапа.
10:25 15.12.2022
4 Хасковски каунь
Пържолата от врат се начуква и се лепва на скарата без никакви подправки и без сол. След като се обърне отгоре се посолява, и се допича . Никаква марина , никаква сол предварително!
Може и да съм каунь, ама съм 100 кила и готвя с любов
10:33 15.12.2022
5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:34 15.12.2022
6 Един 120 килограмов
11:03 15.12.2022
7 Шаран БГ
Колкото по-вкусно - толкова по НЕздравословно и отровно !!!
11:04 15.12.2022
8 Ти си
11:12 15.12.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.