15 Декември, 2022 10:05 5 686 9

Рецепта на деня: Зимна пърженица с месо и туршия

  • пърженица-
  • месо-
  • туршия-
  • яйца-
  • какво да сготвя

По нашенски с аромат на чубрица

Рецепта на деня: Зимна пърженица с месо и туршия - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

царска туршия /камба, морков, карфиол, зеле, чушки, скилидки чесън, зелен домат/

парче праз

свинско месо
яйца по желание

чубрица

черен пипер

Количествата са по ваше желание.

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото и туршията на еднакви парчета, а праза на кръгчета

В тиган слагате първо месото. Ако е шарено оставете да пусне мазнината си, ако обаче е по-сухо и започне да ви залепва, налейте олио.

Готовото месо го вадите и в мазнината изсипвате туршията и праза. Запържете минута-две най-много.

Връщате месото и поръсвате с добре стрита чубрица, черен пипер и разбърквате няколко пъти.

Ако искате ястието да стане по-хранително, чукнете едно-две яйца, пише svetlalola.blogspot.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    2 11 Отговор
    Месото е вредно и излишно в този чудесен коктейл!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 9 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВИ УВАЖАЕМА госпожа ВЕНЕЛИНА МАРИНОВА за ПРЕКРАСНАТА рецепта БЛАГОДАРЯ
  • 3 Хасковски каунь

    8 3 Отговор
    / една порция/ 200гр месо,врат или бут се запържва в олио до готовност. Нарязва се една педя праз лук и една голяма червена капия от туршия и 1 супена лъжица доматено пюре и 1 с. лъжица вино.. . Всичко това се разбърква със сол, черен пипер , чубрица и малко червен пипер и се пече в глинето гювече с капак до омекването на праза . Запича се без капак .
    Сервира се с литър каберне.
    Това е моята разновидност на кавърма кебапа.
  • 4 Хасковски каунь

    6 3 Отговор
    А за пържолата на скара:
    Пържолата от врат се начуква и се лепва на скарата без никакви подправки и без сол. След като се обърне отгоре се посолява, и се допича . Никаква марина , никаква сол предварително!
    Може и да съм каунь, ама съм 100 кила и готвя с любов
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    СТРАХОТНА ВКУСНА РЕЦЕПТА много ВИ БЛАГОДАРЯ
  • 6 Един 120 килограмов

    3 3 Отговор
    Само, за едно си прав! Без сол на месото, за скара, и не задруго защото е хигроскопична, и му изцежда соковете, маринатата не му пречи само махаш лука защото изгаря, и горчи....
  • 7 Шаран БГ

    1 3 Отговор
    Всяко пържено /пражено/ е много вкусно. Когато прекали човек - ох, всякакви болести / често неизлечими/ на целия хранителен , стомашно-чревен тракт.
    Колкото по-вкусно - толкова по НЕздравословно и отровно !!!
  • 8 Ти си

    8 3 Отговор
    Чубрица и туршия -- вкусова перверзия ......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.