Отидете към основна версия

1 943 22

Неочаквано голям процент родители обичат кучето или котката си повече от детето си

  • домашен любимец-
  • куче-
  • котка-
  • дете-
  • смейство

78% от участници в проучване са уверени, че малките космати приятели са част от семейството

Снимкa: Shutterstock

Изследване проведено от OnePoll показва, че една трета от анкетираните родители предпочитат домашния любимец пред детето си. В проучването са участвали 2000 американци. Резултатите са, че 34% процента от родителите предпочитат косматите си приятели пред собствената си кръв и плът, пише vesti.bg. Една пета от анкетираните купуват подаръци за домашните си любимци по-често, отколкото за децата си.

Резултати са красноречиви и специалистите са категорични: Американците са луди по животните, за които се грижат.

Две трети от участниците в проучването казват, че домашният любимец е най-добрият им приятел.

Други 78% са уверени, че малките космати приятели са част от семейството.

Повече от половината анкетирани смятат, че четириногият им спътник ги разбира по-добре от най-добрия им приятел или половинката им.

За 68% времето прекарано с домашния любимец се отразява по-добре от това с приятели или роднини.

Участниците казват, че техните животни са им помогнали по време на стресов период в работата, лични предизвикателства и здравословни проблеми.

Голям процент от необвързаните заявяват, че не могат да започнат връзка с някого, ако косматият им любимец не го одобрява.

„Домашните любимци ни обичат безусловно и ни карат да искаме да бъдем по-добри хора“, казва Линдзи Рабаут. Тя работи в компания за здравословна храна за кучета и котки. „Любовта на домашния любимец изважда най-доброто от всички нас.“, категорична е Рабаут.

Разбира се, всяка привързаност може да изпадне в нездравословна крайност.

Седемнайсет процента от анкетираните са създали профил в социална мрежа на своя любим космат приятел.

Други признаци, че може би сте прекомерно привързани към вашия малък спътник са, ако организирате партита за рождените му дни или редовно му купувате дрехи и аксесоари.

Голям процент от участниците в проучването харчат повече пари за качествена храна за кучето или котката си, отколкото за себе си и редовно позволяват на четириногия си приятел да спи в леглото им.

Именно това е и философията на компанията, в която работи Линдзи Рабаут.

"Добрата храна обединява семейството. Домашният любимец също е човек и заслужава най-доброто. Щастливи сме, че все повече хора го разбират", завършва тя.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини