Отидете към основна версия

5 849 9

Рецепта на деня: Марината за сочни и вкусни пържоли

  • марината-
  • пържоли-
  • балсамико-
  • сос-
  • билки-
  • какво да сготвя

Може да се съхранява във фризера до 3 месеца

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

80 мл балсамов оцет 3 с.л. соев сос 2 с.л. сос уорчестър 1/2 с.л. розмарин 1/2 с.л. мащерка 1/2 с.л. босилек 1/2 с.л. кориандър 2 с.л. зехтин 2 с.л. горчица 1 ч.л. чесън на прах 1/2 ч.л. лук на прах черен пипер сол

Начин на приготвяне:

Всички съставки се разбиват заедно в купа, докато вкусовете и ароматите се смесят. Маринатата се оставя да се охлади преди да се използва.

За да се маринова месото, се поставя в плик с цип и се изсипва маринатата. Месото се маринова за поне 30 минути или за една вечер.

Също така маринатата може да се замрази във фризер и да се съхранява до три месеца, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини