Необходими продукти:
80 мл балсамов оцет 3 с.л. соев сос 2 с.л. сос уорчестър 1/2 с.л. розмарин 1/2 с.л. мащерка 1/2 с.л. босилек 1/2 с.л. кориандър 2 с.л. зехтин 2 с.л. горчица 1 ч.л. чесън на прах 1/2 ч.л. лук на прах черен пипер солНачин на приготвяне:
Всички съставки се разбиват заедно в купа, докато вкусовете и ароматите се смесят. Маринатата се оставя да се охлади преди да се използва.
За да се маринова месото, се поставя в плик с цип и се изсипва маринатата. Месото се маринова за поне 30 минути или за една вечер.
Също така маринатата може да се замрази във фризер и да се съхранява до три месеца, пише trafficnews.bg.