Необходими продукти:
- 80 мл балсамов оцет
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. сос уорчестър
- 1/2 с.л. розмарин
- 1/2 с.л. мащерка
- 1/2 с.л. босилек
- 1/2 с.л. кориандър
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. горчица
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. лук на прах
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Всички съставки се разбиват заедно в купа, докато вкусовете и ароматите се смесят. Маринатата се оставя да се охлади преди да се използва.
За да се маринова месото, се поставя в плик с цип и се изсипва маринатата. Месото се маринова за поне 30 минути или за една вечер.
Също така маринатата може да се замрази във фризер и да се съхранява до три месеца, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пържолата
Коментиран от #4, #9
10:10 05.03.2023
2 Свинаря 🐷🐖🐽
Коментиран от #5
10:18 05.03.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 един от многото
До коментар #1 от "Пържолата":
И на всичкото отгоре за цената на всичките тези подправки , ще си купя още кило пържоли!10:38 05.03.2023
5 Трътката
До коментар #2 от "Свинаря 🐷🐖🐽":
Аз слагам сол докато го пека на скарата, дори не го овкусявам предварително. Но, разбира се, месото трябва да е хубаво.10:42 05.03.2023
6 Калпазанин
Коментиран от #7
11:39 05.03.2023
7 имате ли
До коментар #6 от "Калпазанин":
Деца?12:08 05.03.2023
8 Пържоли от 30 годишно Германско
12:14 05.03.2023
9 Аз пък
До коментар #1 от "Пържолата":
Предпочитам да готвя с подправки, но не мариновам пържолите. Слагам им лъжица доматено пюре, сол, черен и червен пипер и поръсвам с чубрица. Пека ги в открит огнеупорен съд с червено вино.12:24 05.03.2023