Необходими продукти:
готови точени кори - 300 г яйца - 4 бр. сирене - 150 г или извара прясно мляко - 2 ч.ч. кисело мляко - 8 с.л. сода за хляб - на върха на ножа масло - 100 г олио - 60 г сол - 1 щипкаНачин на приготвяне:
Намажете тавата с мазнина, наредете корите за баница една върху друга, като леко ги наберете и върху всяка поръсете олио, масло и натрошено сирене, след което ги сложете във фурната и ги запечете до леко порозовяване.
Залейте баницата на два пъти с разбърканите добре млека, яйца, сол и сода, за да се запекат равномерно.
Печете баницата, докато сама започне да се отлепва от тавата, поръсете я леко с вода и я покрийте, за да се задуши.
По желание може да поръсите със семена, пише ezine.bg.