Необходими продукти:
- готови точени кори - 300 г
- яйца - 4 бр.
- сирене - 150 г или извара
- прясно мляко - 2 ч.ч.
- кисело мляко - 8 с.л.
- сода за хляб - на върха на ножа
- масло - 100 г
- олио - 60 г
- сол - 1 щипка
Начин на приготвяне:
Намажете тавата с мазнина, наредете корите за баница една върху друга, като леко ги наберете и върху всяка поръсете олио, масло и натрошено сирене, след което ги сложете във фурната и ги запечете до леко порозовяване.
Залейте баницата на два пъти с разбърканите добре млека, яйца, сол и сода, за да се запекат равномерно.
Печете баницата, докато сама започне да се отлепва от тавата, поръсете я леко с вода и я покрийте, за да се задуши.
По желание може да поръсите със семена, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Механик
Коментиран от #3
10:55 10.03.2023
3 Аха
До коментар #2 от "Механик":
А на мен ватрушка ми звучи като вихрушка и перепичи като кирпичи.12:16 11.03.2023