Отидете към основна версия

4 198 2

Рецепта на деня: Тава джигер - дроб по одрински

  • тава джигер-
  • дроб-
  • одрински-
  • какво да сготвя

Сервира се със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

черен дроб - 1 кг (агнешки или телешки) брашно - 1 ч.ч. за овалване царевично - 1 ч.ч. за овалване олио - за пържене сол черен пипер

Начин на приготвяне:

Черният дроб се изчиства много добре от ципите и жилите, нарязва се по дължина на много тънки ивици.

В купа се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и черен пипер на вкус.

Дробът се отцежда и се овалва хубаво в брашното от всички страни и след това се слага се в гевгир и излишното брашно се изтупва.

Загрява се обилно количество олио в по-дълбок тиган и се изпържва до готовност.

Готовият пържен дроб се отцежда върху кухненска хартия.

Тава Джигер се сервира със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини