Отидете към основна версия

2 369 11

Рецепта на деня: Крехко свинско с меден сос

  • свинско месо-
  • мед-
  • горчица-
  • сос-
  • коричка-
  • какво да сготвя

И вкусна хрупкава коричка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

900 г свинско филе 3 скилидки чесън 3 супени лъжици пчелен мед 2 супени лъжици дижонска горчица 3 супени лъжици растително масло 1 лимон 50 г захар 45 г сол 1 литър вода 2 ч.л мащерка

Начин на приготвяне:

Най-напред разтворете захарта и солта в посочените по-горе пропорции в един литър вода. След това филетата се потапят в тази саламура и се поставят в хладилника за един час.

След това месото се изважда и се подсушава добре с хартиени кърпи, като после можете да го сложите направо в тавата, в която ще го печете.

Междувременно започнете да приготвяте соса. Изстискайте сока на един лимон, прекарайте чесъна през преса, добавете дижонска горчица, мед и две супени лъжици мащерка. Хубаво намажете месото със соса, а останалото излейте в тавата при него.

В загрята фурната на 200°С слагате месото. След около 30 минути месото ще стане крехко. Важно е да изливате соса върху месото на всеки пет минути и да го изваждате от дъното на формите. По този начин ще се получи идеална вкусна коричка, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини