Last news in Fakti

26 Март, 2023 10:05 2 210 11

Рецепта на деня: Крехко свинско с меден сос

  • свинско месо-
  • мед-
  • горчица-
  • сос-
  • коричка-
  • какво да сготвя

И вкусна хрупкава коричка

Рецепта на деня: Крехко свинско с меден сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 900 г свинско филе
  • 3 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици пчелен мед
  • 2 супени лъжици дижонска горчица
  • 3 супени лъжици растително масло
  • 1 лимон
  • 50 г захар
  • 45 г сол
  • 1 литър вода
  • 2 ч.л мащерка

Начин на приготвяне:

Най-напред разтворете захарта и солта в посочените по-горе пропорции в един литър вода. След това филетата се потапят в тази саламура и се поставят в хладилника за един час.

След това месото се изважда и се подсушава добре с хартиени кърпи, като после можете да го сложите направо в тавата, в която ще го печете.

Междувременно започнете да приготвяте соса. Изстискайте сока на един лимон, прекарайте чесъна през преса, добавете дижонска горчица, мед и две супени лъжици мащерка. Хубаво намажете месото със соса, а останалото излейте в тавата при него.

В загрята фурната на 200°С слагате месото. След около 30 минути месото ще стане крехко. Важно е да изливате соса върху месото на всеки пет минути и да го изваждате от дъното на формите. По този начин ще се получи идеална вкусна коричка, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    4 8 Отговор
    Велик пост е, безбожници! Потрайте до Пасха! До тогава - коприва, булгур, леща....!

    Коментиран от #3

  • 2 Честит Рамазан

    12 1 Отговор
    Нека всичкото хора дето прай Рамазан да опитат от тоз хубава манджа!
  • 3 ДЕТЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кочо":

    Чичо Кочо, колко пъти?
  • 4 ИВАН

    3 6 Отговор
    Ехееей алооо, хрупкавата вкусна коричка - пости са сега, не говорете за такава храна.
  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 3 Отговор
    Не хабете труда на пчеличките, като го загреете си губи драгоценните качества! Изяжте меда отделно.
  • 6 машалла

    7 0 Отговор
    домyса вече е по-евтин от зарзавата
  • 7 Абе ей,твари заблудени

    5 5 Отговор
    Велики пости са,докога ще плюскаш,племе нищожно?

    Коментиран от #8

  • 8 Патриций

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Абе ей,твари заблудени":

    Постите са за плебеса!
  • 9 Фашист

    1 0 Отговор
    И 2. с. л. бита сметана.

    Коментиран от #11

  • 10 Зоолюбител

    3 1 Отговор
    Любимото ми животно е прасето. Особено в тавичка с коричка.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.