Необходими продукти:
- 900 г свинско филе
- 3 скилидки чесън
- 3 супени лъжици пчелен мед
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 3 супени лъжици растително масло
- 1 лимон
- 50 г захар
- 45 г сол
- 1 литър вода
- 2 ч.л мащерка
Начин на приготвяне:
Най-напред разтворете захарта и солта в посочените по-горе пропорции в един литър вода. След това филетата се потапят в тази саламура и се поставят в хладилника за един час.
След това месото се изважда и се подсушава добре с хартиени кърпи, като после можете да го сложите направо в тавата, в която ще го печете.
Междувременно започнете да приготвяте соса. Изстискайте сока на един лимон, прекарайте чесъна през преса, добавете дижонска горчица, мед и две супени лъжици мащерка. Хубаво намажете месото със соса, а останалото излейте в тавата при него.
В загрята фурната на 200°С слагате месото. След около 30 минути месото ще стане крехко. Важно е да изливате соса върху месото на всеки пет минути и да го изваждате от дъното на формите. По този начин ще се получи идеална вкусна коричка, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Кочо
Коментиран от #3
10:11 26.03.2023
2 Честит Рамазан
10:11 26.03.2023
3 ДЕТЕ
До коментар #1 от "Кочо":
Чичо Кочо, колко пъти?10:13 26.03.2023
4 ИВАН
10:16 26.03.2023
5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣
10:28 26.03.2023
6 машалла
10:31 26.03.2023
7 Абе ей,твари заблудени
Коментиран от #8
10:39 26.03.2023
8 Патриций
До коментар #7 от "Абе ей,твари заблудени":
Постите са за плебеса!11:27 26.03.2023
9 Фашист
Коментиран от #11
16:54 26.03.2023
10 Зоолюбител
23:59 26.03.2023
11 Този коментар е премахнат от модератор.