Необходими продукти:
- 5 филета от пъстърва - 3 скилидки чесън - 2 стръка магданоз, пресен - 1 щипка риган - 1 щипка черен пипер - 2 стръка пресен лук - 1 щипка сол - 50 мл зехтин - 1 лимон - 2 супени лъжици пресен лимонов сокНачин на приготвяне:
Загрейте фурната на по-ниска температура - не повече от 180 градуса. Подгответе една тавичка за печене и я намазнете, съветва az-jenata.bg.
Смесете ригана, черния пипер, солта, намачкания чесън и разбъркайте добре. Отделно смесете лимоновия сок с приготвения меланж от подправки. Добавете и ситно нарязания пресен лук. Оваляйте рибата в сместа. Поръсете я с черен пипер и още сол на вкус, ако е необходимо.
Печете за около 10 минути. Сервирайте с парченца лимон.