Необходими продукти:
- - 5 филета от пъстърва
- - 3 скилидки чесън
- - 2 стръка магданоз, пресен
- - 1 щипка риган
- - 1 щипка черен пипер
- - 2 стръка пресен лук
- - 1 щипка сол
- - 50 мл зехтин
- - 1 лимон
- - 2 супени лъжици пресен лимонов сок
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на по-ниска температура - не повече от 180 градуса. Подгответе една тавичка за печене и я намазнете, съветва az-jenata.bg.
Смесете ригана, черния пипер, солта, намачкания чесън и разбъркайте добре. Отделно смесете лимоновия сок с приготвения меланж от подправки. Добавете и ситно нарязания пресен лук. Оваляйте рибата в сместа. Поръсете я с черен пипер и още сол на вкус, ако е необходимо.
Печете за около 10 минути. Сервирайте с парченца лимон.
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дъртата скумрия
10:08 25.03.2023
2 Пастървата
10:12 25.03.2023