Отидете към основна версия

2 755 10

Рецепта на деня: Пиле по корейски

  • пиле-
  • филе-
  • корейски-
  • азиатска кухня-
  • какво да сготвя

От тайните на азиатската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

250 грама филе от пилешки гърди две щипки сол щипка смлян пипер две супени лъжици пшенично брашно една и половина супени лъжици несолено масло супена лъжица смлян чесън супена лъжица соев сос две супени лъжици оцет три и половина супени лъжици мед по желание - червен пипер на люспи и сусам

Начин на приготвяне:

Овкусете филетата от двете страни със сол и черен пипер; разрежете едното филе по дължина, разрежете го наполовина и след това напречно. Така ще се получат големи кубчета.

Пригответе чиста найлонова торбичка. Поставете пилето в нея и го поръсете с брашно. Затворете торбичката и разклатете добре. Този процес ще помогне да се премахне характерната миризма на пилето.

Изсипете олиото в тиган и го сложете на огъня. Когато олиото се сгорещи, добавете пилето. Когато едната страна стане златистокафява, обърнете го със светлата страна надолу.

Когато филето е почти готово, сложете маслото в същия тиган да се разтопи (не е необходимо да изваждате пилето). Когато се разтопи наполовина, добавете чесъна. След това добавете соевия сос и оцета. Накрая изсипете меда, потопете пилето в соса и гответе в продължение на 5 минути, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини