Необходими продукти:
агнешки комплект - черва и дреболии тънки черва - агнешки лимонов сок - прясно изцеден риган сол черен пипер зехтинНачин на приготвяне:
Почистете старателно агнешките дреболии. Нарежете ги на парчета, така че да са подходящи за нанизване на шиш.
Сложете ги в подходящ съд да се мариноват в смес от лимонов сок, зехтин и подправките. Измийте и чревцата, като го обърнете с подходяща за целта пръчица или дървен шиш.
Нанижете на шишове дреболиите, а отгоре завийте с чревцата, като започнете стегнато и спираловидно от единия край.
Готовите шишчета поръсете отново със сол, черен пипер и риган. По правило се пекат над жар като чеверме, но ако нямате възможност, може да ги изпечете на скара или във фурна, докато станат хрупкави и с приятен загар.
След като са готови, се вадят от шишовете и се поднасят поръсени отново със сол, черен пипер и малко риган, пише gotvach.bg.