Необходими продукти:
- агнешки комплект - черва и дреболии
- тънки черва - агнешки
- лимонов сок - прясно изцеден
- риган
- сол
- черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
Почистете старателно агнешките дреболии. Нарежете ги на парчета, така че да са подходящи за нанизване на шиш.
Сложете ги в подходящ съд да се мариноват в смес от лимонов сок, зехтин и подправките. Измийте и чревцата, като го обърнете с подходяща за целта пръчица или дървен шиш.
Нанижете на шишове дреболиите, а отгоре завийте с чревцата, като започнете стегнато и спираловидно от единия край.
Готовите шишчета поръсете отново със сол, черен пипер и риган. По правило се пекат над жар като чеверме, но ако нямате възможност, може да ги изпечете на скара или във фурна, докато станат хрупкави и с приятен загар.
След като са готови, се вадят от шишовете и се поднасят поръсени отново със сол, черен пипер и малко риган, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Златно агнешко
10:06 30.03.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 дядо поп
10:22 30.03.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Фифи
23:11 30.03.2023
6 ванчо михайлов
20:35 09.04.2023