Отидете към основна версия

2 651 5

Рецепта на деня: Чушки по неаполитански

  • чушки-
  • маслини-
  • каперси-
  • неаполитански-
  • средиземноморска кухня-
  • какво да сготвя

Автентична селска манджа от Средиземноморието

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

- 6 чушки - 3 с.л. зехтин - 1 скилидка чесън - 7 маслини - 1 с.л. каперси - 1 с.л. оцет - сол - 2 с.л. галета

Начин на приготвяне:

Чушките се изпичат, обелват, почистват от дръжки и семки, след което се накъсват на ивички. В съд със загрят зехтин се слага една смачкана скилидка чесън. Запържва се за минута, колкото да си пусне аромата си. Скилидката чесън се изважда и на нейно място се слагат маслините и каперсите.

Разбъркват се за кратко и се прибавят накъсаните чушки. Добавят се супена лъжица оцет и сол на вкус, но трябва да се има предвид, че маслините и каперсите са солени. Чушчената манджа се готви, докато се изпари оцетът. Като се разбъркват от време на време. Накрая чушките се поръсват с галета.

Готвят се още 2-3 минути и чушки по неаполитански са готови за сервиране, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини