Необходими продукти:
- - 6 чушки
- - 3 с.л. зехтин
- - 1 скилидка чесън
- - 7 маслини
- - 1 с.л. каперси
- - 1 с.л. оцет
- - сол
- - 2 с.л. галета
Начин на приготвяне:
Чушките се изпичат, обелват, почистват от дръжки и семки, след което се накъсват на ивички. В съд със загрят зехтин се слага една смачкана скилидка чесън. Запържва се за минута, колкото да си пусне аромата си. Скилидката чесън се изважда и на нейно място се слагат маслините и каперсите.
Разбъркват се за кратко и се прибавят накъсаните чушки. Добавят се супена лъжица оцет и сол на вкус, но трябва да се има предвид, че маслините и каперсите са солени. Чушчената манджа се готви, докато се изпари оцетът. Като се разбъркват от време на време. Накрая чушките се поръсват с галета.
Готвят се още 2-3 минути и чушки по неаполитански са готови за сервиране, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ПалавНИК
10:06 04.04.2023
2 Не сега
Коментиран от #3
10:11 04.04.2023
3 ПалавНИК
До коментар #2 от "Не сега":
Ай ся и ти. Де ше го диря туй грозде април месец?!10:13 04.04.2023
4 SDEЧЕВ
10:15 04.04.2023
5 Ти си
И на кой език и по коя граматика се казва "чушчена" манджа ?
Жал ми е за българската образователна система и кадрите които произвежда ....
10:35 04.04.2023