Необходими продукти:
- около 300 г коприва - 2 яйца - 5 с.л. фини овесени ядки - сол - черен пипер - 1/2 връзка накълцан магданоз - няколко листа накълцан джоджен - 100 г настърган кашкавал - галета или сусам по желание - олио - за пърженеНачин на приготвяне:
Почистената коприва се попарва в леко подсолена и вряща вода за няколко минути. Отцедете копривата и я оставете да изстине.
След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета или сусам и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.
Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия. Гарнирайте кюфтенцата от коприва с кисело мляко, съветва gotvach.bg.