Отидете към основна версия

3 237 10

Рецепта на деня: Свежи пролетни кюфтенца

  • кюфтенца-
  • коприва-
  • овесени ядки-
  • какво да сготвя

С коприва и овесени ядки

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

- около 300 г коприва - 2 яйца - 5 с.л. фини овесени ядки - сол - черен пипер - 1/2 връзка накълцан магданоз - няколко листа накълцан джоджен - 100 г настърган кашкавал - галета или сусам по желание - олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Почистената коприва се попарва в леко подсолена и вряща вода за няколко минути. Отцедете копривата и я оставете да изстине.

След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета или сусам и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.

Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия. Гарнирайте кюфтенцата от коприва с кисело мляко, съветва gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини