Необходими продукти:
- - около 300 г коприва
- - 2 яйца
- - 5 с.л. фини овесени ядки
- - сол
- - черен пипер
- - 1/2 връзка накълцан магданоз
- - няколко листа накълцан джоджен
- - 100 г настърган кашкавал
- - галета или сусам по желание
- - олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Почистената коприва се попарва в леко подсолена и вряща вода за няколко минути. Отцедете копривата и я оставете да изстине.
След това я нарежете ситно и я объркайте с всички останали продукти без галетата и олиото. От готовата смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета или сусам и се пускат в сгорещена мазнина да се пържат.
Готовите кюфтета се отцеждат върху кухненска хартия. Гарнирайте кюфтенцата от коприва с кисело мляко, съветва gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Боко
Коментиран от #5
10:09 05.04.2023
2 Aлфа Bълкът
Коментиран от #3
10:10 05.04.2023
3 Сменям си ник-а
До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":
И месо10:12 05.04.2023
4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:16 05.04.2023
5 Aлфа Bълкът
До коментар #1 от "Боко":
Ти кюфте ли му викаш на това? Все едно лапат ядеш, най-много те хване сюргюна!10:17 05.04.2023
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Хасковски каунь
11:13 05.04.2023
8 ИВАН
12:14 05.04.2023
9 един от многото
20:27 05.04.2023
10 Има
10:00 06.04.2023