Отидете към основна версия

1 944 1

Рецепта на деня: Баница с кашкавал и лук

  • баница-
  • тесто-
  • кашкавал-
  • лук-
  • плънка-
  • какво да сготвя

Невероятно вкусна

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За тестото:

- 150 гр масло - 2 ч.ч. брашно - 1 бакпулвер - 4 с.л. сметана - сол - олио

За плънката:

- 500 гр лук - 200 гр кашкавал - черен пипер - сол - олио

За заливката:

- 2 яйца - 2 с.л.сметана - 2 с.л. майонеза - 1 ч.л. бакпулвер - 3-5 с. л. брашно - сол

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в тиган и го оставете да се охлади. Добавете сметаната и разбъркайте, за да се смесят. След това добавете брашното, бакпулвера и солта.

Омесете тестото и веднага го поставете в хладилника.

След това пригответе пълнежа. Нарежете на ситно един лук и го запържете в малко масло. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се охлади. Настържете сиренето на ренде, но го сложете в отделен съд.

Пригответе заливката: смесете яйцата, сметаната и майонезата.

Добавете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте всичко заедно. Разбъркайте енергично, за да се получи гъсто тесто.

Извадете тестото от хладилника и го разточете. Уверете се, че е с подходящ размер за тавата, в която ще печете. Поставете тестото върху намазнена тава, но се уверете, че стените на тавата също са покрити.

Върху тестото се поставя запърженият лук, а след това сиренето. Залейте питката с дресинга и печете в предварително загрята фурна на 170°C за малко повече от 30 минути, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини