Необходими продукти:
За тестото:
- - 150 гр масло
- - 2 ч.ч. брашно
- - 1 бакпулвер
- - 4 с.л. сметана
- - сол
- - олио
За плънката:
- - 500 гр лук
- - 200 гр кашкавал
- - черен пипер
- - сол
- - олио
За заливката:
- - 2 яйца
- - 2 с.л.сметана
- - 2 с.л. майонеза
- - 1 ч.л. бакпулвер
- - 3-5 с. л. брашно
- - сол
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган и го оставете да се охлади. Добавете сметаната и разбъркайте, за да се смесят. След това добавете брашното, бакпулвера и солта.
Омесете тестото и веднага го поставете в хладилника.
След това пригответе пълнежа. Нарежете на ситно един лук и го запържете в малко масло. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да се охлади. Настържете сиренето на ренде, но го сложете в отделен съд.
Пригответе заливката: смесете яйцата, сметаната и майонезата.
Добавете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте всичко заедно. Разбъркайте енергично, за да се получи гъсто тесто.
Извадете тестото от хладилника и го разточете. Уверете се, че е с подходящ размер за тавата, в която ще печете. Поставете тестото върху намазнена тава, но се уверете, че стените на тавата също са покрити.
Върху тестото се поставя запърженият лук, а след това сиренето. Залейте питката с дресинга и печете в предварително загрята фурна на 170°C за малко повече от 30 минути, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Да-бе-да
За плънката - "- 500 гр лук"
Ми то направо май Яхнийка си готвим.
12:36 10.04.2023