Отидете към основна версия

2 198 4

За тяло като на Роки - 25 чаши кафе и риба тон

  • роки балбоа-
  • силвестър сталоун-
  • диета-
  • хранителен режим-
  • ограничения

Слай признава, че строгата диета се е отразила зле както на физиката, така и на психиката му, но не съжалява за култовата роля на Роки

Снимка: Shutterstock

Заклетите киномани у нас и по света, знаят много добре, че актьорите трябва да преминават през разнообразни трансформации, за да влязат в обувките на желания персонаж. Някои от тях се учат да пеят и танцуват, други да говорят с различен акцент, трети напълняват, а има някои, които драстично отслабват.

Едни от най-видните примери за промяна в теглото за роля са Матю Макконъхи за „Клубът на купувачите от Далас“ и Хоакин Финикс за „Жокера“, пише Tialoto.bg. И двамата актьори споделят, че е било истинско предизвикателство да следват стриктни диети, които в голямата си част са били съставени от дълги периоди на гладуване. Хоакин дори признава за сериозни последици от режима си, включително нарушено психично здраве и проблеми с организма.

Друг актьор, извървявал същите стъпки като колегите си по-горе, е Силвестър Сталоун. Той създава един от най-емблематичните персонажи на екран – Роки Балбоа, характеризиращ се с непобедима ръка и огромна мъдрост в сферата на спорта. Въпреки че боксьорът е един от най-силните герои в киноиндустрията, на Сталоун не му е било никак лесно да влезе във форма за ролята.

Както диетата, така и тренировките на Слай значително се различават от тези, които е следвал по времето, когато е бил Роки Балбоа. „От редовното вдигане на тежести се насочих към тренировки с ластици и въжета. В момента по-скоро това е моята терапия. Опитвам се да използвам различни уреди, за да движа тялото и мускулите си“.

Заради множеството екшън филми, в които е трябвало да прави различни каскади или да се бие на боксовия ринг, Сталоун е претърпял пет операции на гърба, две на раменете, три на врата и две на коленете. Въпреки трудностите, актьорът е категоричен, че гледа на живота с усмивка и очаква всеки следващ ден с оптимизъм.

„Не трябва да се критикуваш или да се депресираш. Светът го прави достатъчно и заради теб. Почини си. Не е лесно, но ако няма хумор, няма как да продължим да живеем“, съветва Слай.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Свързани новини