Last news in Fakti

10 Юли, 2023 13:32 2 159 4

За тяло като на Роки - 25 чаши кафе и риба тон

  • роки балбоа-
  • силвестър сталоун-
  • диета-
  • хранителен режим-
  • ограничения

Слай признава, че строгата диета се е отразила зле както на физиката, така и на психиката му, но не съжалява за култовата роля на Роки

За тяло като на Роки - 25 чаши кафе и риба тон - 1
Снимка: Shutterstock

Заклетите киномани у нас и по света, знаят много добре, че актьорите трябва да преминават през разнообразни трансформации, за да влязат в обувките на желания персонаж. Някои от тях се учат да пеят и танцуват, други да говорят с различен акцент, трети напълняват, а има някои, които драстично отслабват.

Едни от най-видните примери за промяна в теглото за роля са Матю Макконъхи за „Клубът на купувачите от Далас“ и Хоакин Финикс за „Жокера“, пише Tialoto.bg. И двамата актьори споделят, че е било истинско предизвикателство да следват стриктни диети, които в голямата си част са били съставени от дълги периоди на гладуване. Хоакин дори признава за сериозни последици от режима си, включително нарушено психично здраве и проблеми с организма.

Друг актьор, извървявал същите стъпки като колегите си по-горе, е Силвестър Сталоун. Той създава един от най-емблематичните персонажи на екран – Роки Балбоа, характеризиращ се с непобедима ръка и огромна мъдрост в сферата на спорта. Въпреки че боксьорът е един от най-силните герои в киноиндустрията, на Сталоун не му е било никак лесно да влезе във форма за ролята.

„Пиех по 25 чаши кафе на ден, когато снимах „Роки 3“. Цялата ми закуска се състоеше от две много малки бисквити от овесени ядки и кафяв ориз, допълнени от 10 чаши кафе, защото исках да поддържам подкожните мазнини на 2,8%“, разказва Сталоун пред Wall Street Journal за стриктната си диета през 1982 година.

Режимът на актьора обаче бил толкова ограничителен, че повлиял на паметта му. „Забравях дори телефонния си номер. Ядях само риба тон. Паметта ми беше кратка, почти я нямаше“, спомня си сега Сталоун за преживяното. Допълва, че е страдал от много различни физически и психически последици, но смята, че каузата си е заслужавала всичко, през което е преминал.

В момента Слай напълно е отказал кафето, защото осъзнал, че не му влияе добре. Що се отнася до закуската, съпругата му Дженифър Флавин се грижи за здравословното меню. „Закуската ми се състои от авокадо, четири яйца, котидж сирене, три парченца диня и грозде“, разкрива той.

Флавин и Сталоун, които за няколко месеца преминаха през опит за развод и събиране отново, в момента разказват за живота си в риалити предаването „Семейство Сталоун“. В епизодите участват още трите им дъщери – София, Систин и Скарлет, които често се шегуват с баща си относно работната му етика и облеклото му за фитнес.

„Тренирам по всякакъв начин – с ленти за глава, с бомбе, с каубойска шапка, за да ги забавлявам“, казва Сталоун. По думите му, по този начин поддържа нещата по-свежи и разнообразни у дома, защото тренировките във фитнеса са му скучни, тъй като е сам.

Както диетата, така и тренировките на Слай значително се различават от тези, които е следвал по времето, когато е бил Роки Балбоа. „От редовното вдигане на тежести се насочих към тренировки с ластици и въжета. В момента по-скоро това е моята терапия. Опитвам се да използвам различни уреди, за да движа тялото и мускулите си“.

Заради множеството екшън филми, в които е трябвало да прави различни каскади или да се бие на боксовия ринг, Сталоун е претърпял пет операции на гърба, две на раменете, три на врата и две на коленете. Въпреки трудностите, актьорът е категоричен, че гледа на живота с усмивка и очаква всеки следващ ден с оптимизъм.

„Не трябва да се критикуваш или да се депресираш. Светът го прави достатъчно и заради теб. Почини си. Не е лесно, но ако няма хумор, няма как да продължим да живеем“, съветва Слай.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лаврентий Берия

    10 4 Отговор
    Един голям и безкрайно симпатичен актьор! Просто - много голям!
  • 2 🇧🇬🇪🇺💯

    2 2 Отговор
    Солидни дози “mercury” и кофеин, нищо чудно че Роки е забравил и малкото си име, но Холивууд си иска своето?

    Сталоуне мое да е тъпо “бичме” но е Велик Актьор.
  • 3 🇧🇬🇪🇺💯

    3 0 Отговор
    Прекомерната употреба на кофеин и риба Тон води до “short term memory loss”?
  • 4 А стероидите

    1 0 Отговор
    А стероидите нещо, дали е било само диета. Имаше едно интервю с Долф Лундгрен в което казва че ракът който саму открили може би е заради стероидите в Роки 4.