Отидете към основна версия

1 101 2

Рецепта на деня: Безглутенов сладкиш

  • безглутенов-
  • сладкиш-
  • десерт-
  • какво да сготвя

С кокосово брашно и моркови

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

яйца - 4 броя кленов сироп - 6 супени лъжици кокосово брашно - 1/2 чаена чаша прясно мляко - 1/4 чаена чаша (или друго мляко по избор) индийско орехче - 1/4 чаена лъжица стафиди - 1/2 чаена чаша сол - 1/4 чаена лъжица За крема: кокосово масло - 1/3 чаена чаша брашно от тапиока - 1/4 чаена чаша моркови - 1 чаена чаша (настъргани) канела - 1/2 чаена лъжица ванилии - 1 брой орехи - 1/2 чаена чаша (накълцани) бакпулвер - 1 1/2 чаена лъжица крема сирене - 200 грама кисело мляко - 4 супени лъжици кленов сироп - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е подготовката на продуктите. Яйцата трябва да са на стайна температура, а морковите почистени и настъргани. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте кленовия сироп, който може да замените с мед или захар, добавяте и кокосовото масло и отново разбивате.

Към така получената течна смес добавяте, солта, кокосовото брашно, брашното от тапиока, прясното мляко, както и бакпулвера и разбърквате добре, може да ползвате дървена лъжица. Към тестото добавяте канелата и индийското орехче, както и настъргания морков и стафидите и разбърквате старателно, така че морковите да се разпределят равномерно в сместа. Изсипвате сместа във форма за печене, в която предварително сте поставили хартия за печене, разпределяте я равномерно и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато сладкишът придобие апетитен златист цвят.

Оставяте готовият сладкиш да изстине напълно. Може да го сервирате и без глазура, но с нея той става истински завършен. Разбивате крема сиренето, заедно с киселото мляко и кленовия сироп до получаване на еднородна смес, която нанасяте върху напълно изстинали сладкиш. Съхранявате сладкиша в хладилник, пише supichka.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини