Необходими продукти:
- яйца - 4 броя
- кленов сироп - 6 супени лъжици
- кокосово брашно - 1/2 чаена чаша
- прясно мляко - 1/4 чаена чаша (или друго мляко по избор)
- индийско орехче - 1/4 чаена лъжица
- стафиди - 1/2 чаена чаша
- сол - 1/4 чаена лъжица
- За крема:
- кокосово масло - 1/3 чаена чаша
- брашно от тапиока - 1/4 чаена чаша
- моркови - 1 чаена чаша (настъргани)
- канела - 1/2 чаена лъжица
- ванилии - 1 брой
- орехи - 1/2 чаена чаша (накълцани)
- бакпулвер - 1 1/2 чаена лъжица
- крема сирене - 200 грама
- кисело мляко - 4 супени лъжици
- кленов сироп - 2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е подготовката на продуктите. Яйцата трябва да са на стайна температура, а морковите почистени и настъргани. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте кленовия сироп, който може да замените с мед или захар, добавяте и кокосовото масло и отново разбивате.
Към така получената течна смес добавяте, солта, кокосовото брашно, брашното от тапиока, прясното мляко, както и бакпулвера и разбърквате добре, може да ползвате дървена лъжица. Към тестото добавяте канелата и индийското орехче, както и настъргания морков и стафидите и разбърквате старателно, така че морковите да се разпределят равномерно в сместа. Изсипвате сместа във форма за печене, в която предварително сте поставили хартия за печене, разпределяте я равномерно и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато сладкишът придобие апетитен златист цвят.
Оставяте готовият сладкиш да изстине напълно. Може да го сервирате и без глазура, но с нея той става истински завършен. Разбивате крема сиренето, заедно с киселото мляко и кленовия сироп до получаване на еднородна смес, която нанасяте върху напълно изстинали сладкиш. Съхранявате сладкиша в хладилник, пише supichka.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Уважение
10:22 11.07.2023
2 кййкй
Давайте рецепти за десерти с плодове! И сладоледи. Сега е сезонът.
16:05 11.07.2023