Отидете към основна версия

2 668 17

Хит в мрежата: В Китай ядат пържени камъни (ВИДЕО)

  • камък-
  • камъни-
  • пържено-
  • улична храна-
  • китай

Овкусените и пържени камъни все по-често могат да се намерят сред уличните продавачи на храна

Илюстративна снимка: Shutterstock

В тези трудни икономически времена сред китайските интернет потребители набира популярност нова готварска съставка, с която се пестят пари: камъни.

Видеоклиповете на готвачи, които приготвят камъни чрез пържене, са най-новата тенденция в китайските социални медии. Някои от тях показват готвачи, които пържат камъни с чесън и лют червен пипер на оживени нощни пазари, докато други изобразяват живописни сцени на селяни, които готвят прясно уловени камъни на брега на река, предава The Guardian.

Независимо от начина на приготвяне, ястието, известно като suodiu (изсмуквам и изхвърлям), се възражда, поне във видеоклиповете на хора, които се шегуват с нищо неподозиращите си приятели. Докато някои онлайн готвачи настояват, че това е вкусно ястие, други видеоклипове показват как нищо неподозиращите консуматори с ужас изплюват камъните.

Според един от кулинарните блогове речните камъни имат естествен вкус на риба, който се засилва, когато се запържат на висока температура.

Но независимо от кулинарната им привлекателност, много хора не са убедени в това. Някои хора отбелязват, че има опасност от задушаване. Друг коментиращ в интернет прогнозира, че следващата хранителна тенденция ще бъде съставка, която е по-лесна за преглъщане: кал.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.

Свързани новини