Отидете към основна версия

2 487 2

Рецепта на деня: Кюфтенца от леща с пресен лук и магданоз

  • кюфтенца-
  • леща-
  • магданоз-
  • постно-
  • какво да сготвя-
  • веган

Вкусни и здравословни

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

- 1/2 кг червена леща - 1 глава лук - 1 връзка магданоз - 1 връзка пресен лук - кимион - червен пипер - сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да поставите лещата във вода, за да ври 5 минути. Изцежда се и към нея се добавя главата лук, червения пипер, солта, кимиона на вкус, връзката магданоз и всичко се пасира до хомогенна смес. След пасирането се добавя пресния лук, нарязан на ситно.

От получената смес се оформят кюфтенца, които се пекат 35 минути на 180 градуса в тавичка с хартия за печене, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини