Необходими продукти:
- - 1/2 кг червена леща
- - 1 глава лук
- - 1 връзка магданоз
- - 1 връзка пресен лук
- - кимион
- - червен пипер
- - сол
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да поставите лещата във вода, за да ври 5 минути. Изцежда се и към нея се добавя главата лук, червения пипер, солта, кимиона на вкус, връзката магданоз и всичко се пасира до хомогенна смес. След пасирането се добавя пресния лук, нарязан на ситно.
От получената смес се оформят кюфтенца, които се пекат 35 минути на 180 градуса в тавичка с хартия за печене, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Евроатлантиче
10:09 14.07.2023
2 Механик
Ще хвърчат дренджоли из цялата кухня.
И не разбрах, кое ще "държи" кюфтенцата да не се разпанад във фурната? Май тия кюфтенца ще се налага да се ядат с лъжицата.
То на кюфтета от месо, хората слагат яйце, да ги държи, вие от каша, кюфтета ще правите.
11:16 14.07.2023