Last news in Fakti

14 Юли, 2023 10:05 2 466 2

Рецепта на деня: Кюфтенца от леща с пресен лук и магданоз

  • кюфтенца-
  • леща-
  • магданоз-
  • постно-
  • какво да сготвя-
  • веган

Вкусни и здравословни

Рецепта на деня: Кюфтенца от леща с пресен лук и магданоз - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • - 1/2 кг червена леща
  • - 1 глава лук
  • - 1 връзка магданоз
  • - 1 връзка пресен лук
  • - кимион
  • - червен пипер
  • - сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да поставите лещата във вода, за да ври 5 минути. Изцежда се и към нея се добавя главата лук, червения пипер, солта, кимиона на вкус, връзката магданоз и всичко се пасира до хомогенна смес. След пасирането се добавя пресния лук, нарязан на ситно.

От получената смес се оформят кюфтенца, които се пекат 35 минути на 180 градуса в тавичка с хартия за печене, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроатлантиче

    5 3 Отговор
    Кюфтета от леща?! Ужас! Предпочитам ги от кайма от торни червей в смес с брашно от скакалци. А мама ги правеше едно време от свинска кайма!!! Представяте ли си?!
  • 2 Механик

    3 0 Отговор
    За 5 мин. лещата дори няма да "чуе", че ще се пасира.
    Ще хвърчат дренджоли из цялата кухня.
    И не разбрах, кое ще "държи" кюфтенцата да не се разпанад във фурната? Май тия кюфтенца ще се налага да се ядат с лъжицата.
    То на кюфтета от месо, хората слагат яйце, да ги държи, вие от каша, кюфтета ще правите.