Отидете към основна версия

1 312 12

Отложиха концерт на Metallica, Джеймс Хетфийлд е с коронавирус

  • металика-
  • metallica-
  • covid-15-
  • коронавирус-
  • концерт-
  • турне-
  • джеймс хетфийлд

Билетите за шоуто на 3 септември "ще бъдат презаверени за 9 септември“, казаха от групата

Снимкa: БГНЕС

Американските хеви метъл легенди Metallica бяха принудени да отложат концерта си днес във Финикс, след като обявиха, че фронтменът Джеймс Хетфийлд е дал положителна проба за Covid-19, съобщава агенция "Фокус".

"Много съжаляваме да съобщим, че планираната дата на "State Farm Stadium" е отложена за събота, 9 септември 2023 г., тъй като, за съжаление, Covid настигна Джеймс“, каза групата в изявление, споделено на нейния официален адрес акаунт в "X" - платформата за споделяне, известена преди като "Twitter".

"Изключително сме разочаровани и съжаляваме за неудобството, което ви е причинило. Очакваме с нетърпение да се върнем, за да завършим ангажимента си в Глендейл следващата събота," добавиха от групата, цитирани от CNN.

Шоуто, първоначално планирано за неделя, щеше да бъде последното от две в Глендейл, Аризона. В момента групата е на турне, назовано "M72" в САЩ и свири по два концерта във всеки град.

Билетите за шоуто на 3 септември "ще бъдат презаверени за 9 септември“, казаха от групата.



Случаите на Covid-19 се увеличиха в САЩ това лято.

В национален мащаб новият вариант EG.5, разклонение на рекомбинантния щам XBB от семейството на "Омикрон", води до повечето нови инфекции, според последните оценки на Центърът за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.

Въпреки че нивата на тежест в момента остават на относително ниски нива в сравнение с началото на пандемията, медицинските експерти са съгласни, че вероятно има повече инфекции, отколкото настоящите системи за наблюдение могат да уловят и предупреждават за възобновяване на вируса.

И преди Metallica са отлагали, даже отменяли концерти. Причината - вокалистът Джеймс Хетфийлд беше приеман на няколко пъти в рехабилитационен център за лечение на зависимости.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини