Отидете към основна версия

16 523 20

Хората са шокирани каква е заплатата на кралските гвардейци

  • кралски гвардейци-
  • заплата-
  • великобритания

Те получават различно заплащане в зависимост от ранга и могат да бъдат изгонени след 12 години

Снимкa: Shutterstock

Хората са шокирани, след като разбраха колко плащат на кралските гвардейци.

Кралската гвардия отдавна привлича туристи от целия свят, които се тълпят в Бъкингамския дворец, за да се запознаят отблизо с безизразните и строго изглеждащи служители. Това, което обаче много хора не знаят, е точно колко получават като годишна заплата.

Потребителят на TIkTok @howmuchthough разкри пред своите 196 000 последователи колко точно изкарва един кралски гвардеец. Първо той обясни, че кралските гвардейци се наемат предимно от пет полка - гренадирския, колдстриймския, шотландския, ирландския и уелския.

Но какви точно са условията да влязат в кралската гвардия?

Те трябва да са на възраст над 16 години и под 35 години и половина и да са физически здрави. Няма обявени образователни изисквания. Но е необходимо специално обучение, което всеки желаещ да стане част от Кралската гвардия, трябва да премине, като прекара 28 седмици в Центъра за обучение на пехотата Catterick (ITC Catterick), където се обучават всички пехотинци на армията.

Там те научават основите на боравене с оръжия, стрелба, оцеляване, първа помощ, разчитане на карти и изграждане на добра физическа форма и издръжливост.

След това обучаемите се присъединяват към техния батальон, съответно като гренадири, голдстриймъри и т.н.

„Обучението продължава в казармата Уелингтън, разположена на 300 ярда от Бъкингамския дворец“, обяснява потребителят на TikTok. Именно тук стажантите прекарват от шест до 18 месеца, съсредоточавайки се основно върху церемониалните задължения. И така, след цялото това обучение, колко всъщност изкарва успешните кралски гвардейци годишно? Първоначалната им заплата е £18 687.

След 26 седмици служба биват повишени в „гвардеец – редник“ и заплатата им се увеличава до £23 496. А по-късно при повишение в младши ефрейтор стига до £34 497 на година. Следващият по ранг получава £36 728 на година, като заплатата на най-висшия по чин започва от £46,815 годишно.

И изненадата?

„Ако не стигнете до чин старши сержант в рамките на 12 години, ще бъдете изгонен от охраната“, заключава TikToker.

Информативното видео събра повече от 1,3 милиона гледания само за пет дни, откакто беше публикувано за първи път в платформата със стотици коментари. Един потребител на TikTok заяви: „Брат, това е много малко“. „Леле, печеля повече само като седя зад бюрото“, е реакцията на друг шокиран потребител. „Очаквах около 100 000 на година или нещо подобно.“, заявява друг.

@howmuchthough How Much Do The King's Guard Make #kingsguard #queensguard #royalguard #police #army #howmuchthough ♬ original sound - HowMuch?

Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.

Свързани новини