Отидете към основна версия

2 182 7

Арнолд Шварценегер разказа как едва не умрял след неуспешна сърдечна операция (ВИДЕО)

  • арнолд шварценегер-
  • операция

Погрешната операция била сериозна пречка за екшън звездата

Снимкa: БГНЕС

Макар Шварценегер да е почитател на фитнеса през целия си живот, 76-годишният културист и актьор е трябвало да се справя и със здравословни проблеми през годините, включително с неуспешна операция през 2019 г., направена преди снимките на "Терминатор: "Тъмна съдба".

Екшън звездата Арнолд Шварценегер разказа за своя сериозен здравословен проблем, който е имал преди снимките на продължението на екшъна "Терминатор" през 2019 г.

Арни разкри какво е научил след изтощителното възстановяване от операцията на сърцето, която едва не го убила преди четири години.

Във видеоклип в YouTube, озаглавен "Започвам от нулата“ бившият губернатор на Калифорния си спомня как се е събудил "с ужас", след като нещо се е объркало при интервенцията, която е трябвало да бъде "неинвазивна" смяна на аортна клапа - третата му операция на сърцето.

"Събудих се и изведнъж лекарите бяха пред мен и ми казваха: "Много съжаляваме, но не стана, както планирахме", разказва Шварценегер. „Те казаха, че са направили грешка и са пробили стената на сърцето. Трябвало да ме отворят много бързо и да спасят живота ми. Тогава наистина се изплаших."

Погрешната операция била сериозна пречка за екшън звездата, който трябвало започне тежко физическо възстановяване, вместо да тренира за "Терминатор 6".

"Основното е, че не можеш да върнеш времето назад", казва той. "Това беше катастрофа. Бях в средата на нея. Чудех се как да се измъкна? В такава ситуация трябва да превключиш на друга предавка. Събираш се, превключваш и казваш: "Добре, това, което трябва да направя сега, е да се измъкна от тази болница".

Шварценегер сподели кадри от времето, когато се е лекувал, включително клип, в който бавно, но уверено преминава през болничната зала с приятелите си на ръце. "Обадих се на приятелите си и им казах: "Трябва да ме запалите, момчета. Трябва да броите стъпките, които правя", казва той и добавя: "Изглеждах като идиот, който се клатушка по коридорите, но най-важното беше, че се движех, защото лекарите казаха, че трябва да упражнявам белите си дробове, защото ако получа пневмония, мога да умра."

В крайна сметка Шварценегер успява да влезе в достатъчно добра форма, за да се върне във фитнеса и да започне да се подготвя за последния филм "Терминатор". "Трябваше да съм във форма, трябваше да се движа, да тичам, да вдигам неща, да правя бойни сцени", обяснява той. "И го направих, защото имах положителна нагласа, знаех точно как ще стигна дотам, имах подкрепа и когато започнах да снимам "Терминатор 6", всичко отново беше наред."

Първият опит на Шварценегер със сериозна сърдечна операция е смяна на белодробна клапа през 1997 г. През 2018 г. той отново се подлага на тази процедура.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини