Last news in Fakti

7 Септември, 2023 09:07 2 146 7

Арнолд Шварценегер разказа как едва не умрял след неуспешна сърдечна операция (ВИДЕО)

  • арнолд шварценегер-
  • операция

Погрешната операция била сериозна пречка за екшън звездата

Арнолд Шварценегер разказа как едва не умрял след неуспешна сърдечна операция (ВИДЕО) - 1
Снимкa: БГНЕС

Макар Шварценегер да е почитател на фитнеса през целия си живот, 76-годишният културист и актьор е трябвало да се справя и със здравословни проблеми през годините, включително с неуспешна операция през 2019 г., направена преди снимките на "Терминатор: "Тъмна съдба".

Екшън звездата Арнолд Шварценегер разказа за своя сериозен здравословен проблем, който е имал преди снимките на продължението на екшъна "Терминатор" през 2019 г.

Арни разкри какво е научил след изтощителното възстановяване от операцията на сърцето, която едва не го убила преди четири години.

Във видеоклип в YouTube, озаглавен "Започвам от нулата“ бившият губернатор на Калифорния си спомня как се е събудил "с ужас", след като нещо се е объркало при интервенцията, която е трябвало да бъде "неинвазивна" смяна на аортна клапа - третата му операция на сърцето.

"Събудих се и изведнъж лекарите бяха пред мен и ми казваха: "Много съжаляваме, но не стана, както планирахме", разказва Шварценегер. „Те казаха, че са направили грешка и са пробили стената на сърцето. Трябвало да ме отворят много бързо и да спасят живота ми. Тогава наистина се изплаших."

Погрешната операция била сериозна пречка за екшън звездата, който трябвало започне тежко физическо възстановяване, вместо да тренира за "Терминатор 6".

"Основното е, че не можеш да върнеш времето назад", казва той. "Това беше катастрофа. Бях в средата на нея. Чудех се как да се измъкна? В такава ситуация трябва да превключиш на друга предавка. Събираш се, превключваш и казваш: "Добре, това, което трябва да направя сега, е да се измъкна от тази болница".

Шварценегер сподели кадри от времето, когато се е лекувал, включително клип, в който бавно, но уверено преминава през болничната зала с приятелите си на ръце. "Обадих се на приятелите си и им казах: "Трябва да ме запалите, момчета. Трябва да броите стъпките, които правя", казва той и добавя: "Изглеждах като идиот, който се клатушка по коридорите, но най-важното беше, че се движех, защото лекарите казаха, че трябва да упражнявам белите си дробове, защото ако получа пневмония, мога да умра."

В крайна сметка Шварценегер успява да влезе в достатъчно добра форма, за да се върне във фитнеса и да започне да се подготвя за последния филм "Терминатор". "Трябваше да съм във форма, трябваше да се движа, да тичам, да вдигам неща, да правя бойни сцени", обяснява той. "И го направих, защото имах положителна нагласа, знаех точно как ще стигна дотам, имах подкрепа и когато започнах да снимам "Терминатор 6", всичко отново беше наред."

Първият опит на Шварценегер със сериозна сърдечна операция е смяна на белодробна клапа през 1997 г. През 2018 г. той отново се подлага на тази процедура.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да напомним

    5 7 Отговор
    А причината за операцията? Преди 4 години нямаше ваксини,остава да е от стероидите

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Да напомним":

    Аре ваксина ще да е било
  • 3 шам фъстък

    3 0 Отговор
    ...."с приятелите си на ръце." Значит той е носил приятелите си на ръце,ястнооо!
  • 4 Шок

    0 0 Отговор
    ЖАЛКО :(
  • 5 Механик

    3 1 Отговор
    Невярна информация.
    Терминатораго оперирахме при мен в сервиза. Сменяхме му масленста помпа с нова, американска. Ама се оказа, че само на етикета била американска, а инак си била евтинджос-китайка.
    Сегасме му присадили една от Москвич и си работи супер с М10Д.
  • 6 гост

    3 1 Отговор
    Жив и здрав да си бате Арни!
  • 7 ТОЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да напомним":

    До всички глупави коментари. Арни е постигнал всичко в бодибилдинга, оскар може да няма, но до последния филмите му остават култови. Ако беше роден в САЩ, щеше да бъде и президент, но уви, само до губернатор можада стигне. И който е слушал неговте напътсвтия и разкази за собствения му живот и опит, ще е запознат колко отадден човек е във всико. Ако някой докаже, че на тезигодини страда от "стероидите". Отговорът е - ами нашите бащи и дядовци, които не са взимали стероиди, да не би да не страдат от същите неща. Прехвърлиш ли 75 е очевидно, че си успял да съхраниш здравето си, защото много други негови колеги в бодибилбинга не стигнаха и 40.