Отидете към основна версия

3 687 6

Рецепта на деня: Пържоли от риба моруна

  • риба-
  • моруна-
  • пържоли-
  • какво да сготвя

За истински майстори

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

риба - 2 бр. моруна царевично брашно - 1 ч.ч. масло - за пърженето сол черен пипер лимонов сок бяло вино - 1 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.

Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.

Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.

След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини