Необходими продукти:
- риба - 2 бр. моруна
- царевично брашно - 1 ч.ч.
- масло - за пърженето
- сол
- черен пипер
- лимонов сок
- бяло вино - 1 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.
Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.
Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.
След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Селянин
Коментиран от #4
10:13 01.10.2023
2 Хасковски каунь
10:16 01.10.2023
3 Бисер
10:16 01.10.2023
4 Да,да
До коментар #1 от "Селянин":
В магазина на ФАКТИ на женския пазар моруна колкото щеш!10:17 01.10.2023
5 Ескофие
10:46 01.10.2023
6 съединисе
21:44 01.10.2023