1 Октомври, 2023 10:05 3 686 6

Рецепта на деня: Пържоли от риба моруна

  • риба-
  • моруна-
  • пържоли-
  • какво да сготвя

За истински майстори

Рецепта на деня: Пържоли от риба моруна - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • риба - 2 бр. моруна
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • масло - за пърженето
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • бяло вино - 1 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Най-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.

Измива се на течаща вода и се подсушава леко. След това се филетира с помощта на остър нож.

Парчетата риба се накисват в малко вода, вино, лимонов сок, черен пипер и сол.

След два часа се отцеждат и се панират в брашно. Пържат се хубаво в сгорещeна мазнина. Поднасят се с бяло вино и свежа салата, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    4 2 Отговор
    Абе, ти знаеш ли че моруната е защитен вид и не се лови.

    Коментиран от #4

  • 2 Хасковски каунь

    4 0 Отговор
    Рецептата е подарък за сън на нещастния и сиромах българин
  • 3 Бисер

    8 0 Отговор
    Само дето моруната няма люспи,и достига до 500кг.Две викаш а?
  • 4 Да,да

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    В магазина на ФАКТИ на женския пазар моруна колкото щеш!
  • 5 Ескофие

    6 0 Отговор
    Рибата на снимката е на скара. Поне ги уйдурдисвайте ваджиите.
  • 6 съединисе

    0 0 Отговор
    Венелонооо кр0к0зъбел пр0ст,рибата от снимката е на скара.