Необходими продукти:
30 гр бадемово брашно 30 гр ленено брашно 70 гр сурови слънчогледови семки 70 гр сурови тиквени семки 70 гр ленено семе 70 гр сусам 50 гр зехтин (може и друга мазнина) 280 мл вряла вода 1 ч.л солНачин на приготвяне:
Всички продукти без водата се смесват в дълбока купа. Не пропускайте солта, защото с нея наистина крекерите стават много по-вкусни. Водата завира и се налива цялата при семената. В първия момент ще решите, че е много и няма как да станат крекери от това, но повярвайте, ще се получат.
Изчакайте около 15 секунди и започнете да разбърквате с шпатула. Малко по малко ще видите как сместа започва да се сгъстява докато се получи нещо като лепкав пластилин.
Количествата в рецептата са за много крекери, защото аз обичам да ги направя и да ги съхранявам в кутия поне няколко дни.
Един от ключовите елементи в това крекерите да станат хрупкави е това да бъдат разточени възможно най-тънко. Най-лесният вариант, който ви гарантира успех е да го направите между два листа хартия за печене. От това количество съставки се получават 6 големи листа крекери, които после начупвате на парчета.
Пекат се на 170 градуса за около 20-30 минути. За да разберете дали са изпечени добре, надигнете леко крекер листа от едната страна. Ако се отлепя лесно и е лек, значи сте готови. Ако се усеща тежък и жилав все още, значи му трябва още печене.
Накрая охлаждате напълно и натрошвате внимателно, пише highheelsbaking.com.