6 Октомври, 2023 10:05 3 824 3

Рецепта на деня: Лесни и здравословни крекери със семена

  • крекери-
  • семена-
  • безглутенови-
  • здравословни-
  • какво да сготвя

Можете да си ги похапвате или директно или с дип

Рецепта на деня: Лесни и здравословни крекери със семена - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 30 гр бадемово брашно
  • 30 гр ленено брашно
  • 70 гр сурови слънчогледови семки
  • 70 гр сурови тиквени семки
  • 70 гр ленено семе
  • 70 гр сусам
  • 50 гр зехтин (може и друга мазнина)
  • 280 мл вряла вода
  • 1 ч.л сол

Начин на приготвяне:

Всички продукти без водата се смесват в дълбока купа. Не пропускайте солта, защото с нея наистина крекерите стават много по-вкусни. Водата завира и се налива цялата при семената. В първия момент ще решите, че е много и няма как да станат крекери от това, но повярвайте, ще се получат.

Изчакайте около 15 секунди и започнете да разбърквате с шпатула. Малко по малко ще видите как сместа започва да се сгъстява докато се получи нещо като лепкав пластилин.

Количествата в рецептата са за много крекери, защото аз обичам да ги направя и да ги съхранявам в кутия поне няколко дни.

Един от ключовите елементи в това крекерите да станат хрупкави е това да бъдат разточени възможно най-тънко. Най-лесният вариант, който ви гарантира успех е да го направите между два листа хартия за печене. От това количество съставки се получават 6 големи листа крекери, които после начупвате на парчета.

Пекат се на 170 градуса за около 20-30 минути. За да разберете дали са изпечени добре, надигнете леко крекер листа от едната страна. Ако се отлепя лесно и е лек, значи сте готови. Ако се усеща тежък и жилав все още, значи му трябва още печене.

Накрая охлаждате напълно и натрошвате внимателно, пише highheelsbaking.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    1 1 Отговор
    Гурме
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ани

    0 0 Отговор
    Хубава рецепта, става и с брашно от лимец и бяло брашно. Солта е твърде много, при мен се получи почти неядливо. Иизкарах един голям лист в тавата на фурната