Необходими продукти:
1,50 кг заек 500 гр картофи 300 гр гъби 4 глави лук 100 мл олио 250 мл вино 100 гр масло 50 мл зехтин ½ суп.л червен пипер сол на вкус черен пипер на вкусНачин на приготвяне:
В тиган задушаваме едро нарязан лук в олиото до златисто. Нарязваме картофите и гъбите на големи парчета. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в голяма тава, достатъчна да побере заека. Добавяме задушения лук и наливаме виното. Заека го овкусяваме със сол.
В отделна купичка комбинираме зехтин с червен пипер и го разтриваме върху заека. Поставяме го в тавата. Нареждаме парчета масло върху него и го покриваме с алуминиева фолио.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 2 часа, в зависимост от големината на заека. След това махаме фолиото и оставяме заека да се запече до златисто, пише Actualno.com.