Отидете към основна версия

2 481 11

Рецепта на деня: Заек на фурна

  • заек-
  • месо-
  • картофи-
  • гъби-
  • какво да сготвя

С гъби и картофи

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1,50 кг заек 500 гр картофи 300 гр гъби 4 глави лук 100 мл олио 250 мл вино 100 гр масло 50 мл зехтин ½ суп.л червен пипер сол на вкус черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В тиган задушаваме едро нарязан лук в олиото до златисто. Нарязваме картофите и гъбите на големи парчета. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в голяма тава, достатъчна да побере заека. Добавяме задушения лук и наливаме виното. Заека го овкусяваме със сол.

В отделна купичка комбинираме зехтин с червен пипер и го разтриваме върху заека. Поставяме го в тавата. Нареждаме парчета масло върху него и го покриваме с алуминиева фолио.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 2 часа, в зависимост от големината на заека. След това махаме фолиото и оставяме заека да се запече до златисто, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини