Необходими продукти:
- 1,50 кг заек
- 500 гр картофи
- 300 гр гъби
- 4 глави лук
- 100 мл олио
- 250 мл вино
- 100 гр масло
- 50 мл зехтин
- ½ суп.л червен пипер
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В тиган задушаваме едро нарязан лук в олиото до златисто. Нарязваме картофите и гъбите на големи парчета. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в голяма тава, достатъчна да побере заека. Добавяме задушения лук и наливаме виното. Заека го овкусяваме със сол.
В отделна купичка комбинираме зехтин с червен пипер и го разтриваме върху заека. Поставяме го в тавата. Нареждаме парчета масло върху него и го покриваме с алуминиева фолио.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 2 часа, в зависимост от големината на заека. След това махаме фолиото и оставяме заека да се запече до златисто, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 123456
10:17 17.10.2023
2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Уважение
10:18 17.10.2023
3 Пич
10:26 17.10.2023
4 Мъдурко
Коментиран от #5
10:32 17.10.2023
5 биолог
До коментар #4 от "Мъдурко":
Зайците са близки до котките, а не до мишките.Коментиран от #7
10:54 17.10.2023
6 456
11:02 17.10.2023
7 Не и не
До коментар #5 от "биолог":
Заекът е от семейство гризачи, мой, от където са и мишките! Котката гризач ли е?!?Коментиран от #10
11:03 17.10.2023
8 456
11:14 17.10.2023
9 дядо поп
11:49 17.10.2023
10 разправяй ги на баба си
До коментар #7 от "Не и не":
Заекът е от сем. Зайцови (Leporidae), разред Lagomorpha. Гризачите са от разред Rodentia, което е съвсем различен клон в систематиката на бозайниците.12:05 17.10.2023
11 ганю
17:07 28.11.2023