Отидете към основна версия

1 956 11

Каролина Рийпър е детронирана: Ед Къри постави нов рекорд с три пъти по-люта чушка (ВИДЕО)

  • ед къри-
  • люта чушка-
  • световен рекорд-
  • рекорд на гинес-
  • каролина рийпър-
  • пепър екс

Лютата чушка Пепър Екс беше обявена за най-лютата в света от Световните рекорди на „Гинес“ на 9 октомври

Снимка: Shutterstock

Ед Къри, експертът по люти чушки от щата Южна Каролина, който създаде прочутата чушка Каролина Рийпър, би собствения си световен рекорд, като култивира нова чушка, която е три пъти по-люта, съобщи АП.

Лютата чушка Пепър Екс беше обявена за най-лютата в света от Световните рекорди на „Гинес“ на 9 октомври. Така тя победи Каролина Рийпър и свидетелства за продължителните усилия на Къри за усъвършенстване на лютата чушка.

Пепър Екс е кръстоска на Каролина Рийпър и друга чушка, която Къри мистериозно нарича „една чушка, която мой приятел ми изпрати от Мичиган и която беше брутално люта“.

Химическото вещество в чушките, на което се дължи лютивият им вкус, се нарича капсаицин. То не е опасно за здравето, освен ако не бъде консумирано в килограми. Въпреки това мозъците на хората и останалите бозайници възприемат капсаицина като заплаха и изпращат силен сигнал към тялото, който причинява усещането на топлина и лютивост.

Усещането за горещина и парене сред хората също освобождава ендорфини и допамин в тялото. Кърисподеля своите чушки с медицински изследователи, надявайки се, че те биха могли да ги използват за лечение на болести и да помогнат на хора, които страдат от хронична болка или дискомфорт.

„Това ли е връхната точка?“ каза усмихнатият Къри за Пепър Екс и се закани: „Не, още не е върхът!“

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини