Необходими продукти:
За блата: пилешко филе - 600 г зелен лук - 1 връзка магданоз - 1 връзка сол - на вкус черен пипер - на вкус кимион - 1 ч.л. чубрица - 2 ч.л. подправка за пиле - 2 ч.л. морков - 1 бр. растителен протеин - 1 с.л. За гарниране: чери домати - 2 бр. по - големи моцарела - 100 г гъби - 1 бр. печурка червена чушка - 1 /4 бр. царевица - 100 г от консерва кашкавал - 150 г босилек - за поръсванеНачин на приготвяне:
Пилешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на кубчета, след което се смила в блендер на кайма. Слага се в купа и към него се добавят нарязаните на ситно лук и магданоз, подправките и протеина. Морковът се обелва, настъргва се и се добавя към получената пилешка кайма. Всичко се обърква добре и се поставя в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 26 см. Пече се до полуготовност около 10 минути на 180 °C.
През това време гъбата се обелва и се реже на филийки.
Чушката се почиства от семките и се реже на ивички. Чери доматите се режат на полумесеци.
Моцарелата се реже на филийки, а кашкавалът се настъргва на фино ренде. След като 10-те минути са минали, блатът се изважда и върху него се слага царевицата, гъбите, чушката, доматите, моцарелата и накрая се поръсва обилно с кашкавал.
Пицата се връща във фурната и се запича още 10 минути на горен реотан.
След като се извади от фурната, се поръсва със сух босилек, пише gotvach.bg.