Необходими продукти:
карфиол - 1/2 глава моркови - 1 кг зелени домати - 2 кг зеле - 1/2 глава корнишони - 1 кг морска сол - 1/2 ч.ч. захар - 1 ч.ч. оцет - 2 ч.ч. вода аспирин - по 6 таблетки на съд с големина 3 лНачин на приготвяне:
Всички зеленчуци се измиват, почистват и нарязват. Корнишоните и доматите е препоръчително да се надупчат с вилица. Зеленчуците се редят плътно в буркани с вместимост от 3 литра, а след това се доливат с вода.
След това водата от бурканите се отцежда в тенджера. От нея се премахват 2 ч.ч., а на нейно място се добавя оцет. Така измерена, маринатата ще се получи перфектна.
Към водата с оцет се добавят сол, захар и аспирин и сместа се бърка на слаб огън, така че да не загори.
Получената марината се разпределя в бурканите. Ако е нужно, се добавя още малко вода. Нивото на течността трябва да достигне до самото гърло. В продължение на следващите седем дни бурканите се разклащат и обръщат, пише Actualno.com.