Необходими продукти:
- карфиол - 1/2 глава
- моркови - 1 кг
- зелени домати - 2 кг
- зеле - 1/2 глава
- корнишони - 1 кг
- морска сол - 1/2 ч.ч.
- захар - 1 ч.ч.
- оцет - 2 ч.ч.
- вода
- аспирин - по 6 таблетки на съд с големина 3 л
Начин на приготвяне:
Всички зеленчуци се измиват, почистват и нарязват. Корнишоните и доматите е препоръчително да се надупчат с вилица. Зеленчуците се редят плътно в буркани с вместимост от 3 литра, а след това се доливат с вода.
След това водата от бурканите се отцежда в тенджера. От нея се премахват 2 ч.ч., а на нейно място се добавя оцет. Така измерена, маринатата ще се получи перфектна.
Към водата с оцет се добавят сол, захар и аспирин и сместа се бърка на слаб огън, така че да не загори.
Получената марината се разпределя в бурканите. Ако е нужно, се добавя още малко вода. Нивото на течността трябва да достигне до самото гърло. В продължение на следващите седем дни бурканите се разклащат и обръщат, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
с Уважение
10:09 30.10.2023