Отидете към основна версия

2 400 0

Рецепта на деня: Традиционни мексикански енчилади

  • енчилада-
  • тортила-
  • кайма-
  • какво да сготвя-
  • мексиканска кухня

Царевични тортили с пълнеж от различни продукти

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 грама телешка кайма 1 глава лук 10 броя царевични тортили 100 грама зелени люти чушки 2 стръка зелен лук 1/2 ч. маслини 3 чаши настъргано сирене Чедър рапично масло сол черен пипер 700 мл доматен сос 2 чаши пилешки бульон 2 с. л. брашно

Начин на приготвяне:

Запържете брашното в малко масло. Добавете доматения сос, бульона, сол и черен пипер.

Оставете соса да заври, след което намалете силата на котлона и оставете да къкри, за да се сгъсти.

Запържете лука, след това добавете и каймата. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте по-голямо количество масло и запържете леко тортилите в него. Целта е да омекнат, не бива да стават хрупкави. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се изцеди ненужната мазнина.

Разстелете малко от доматения сос в тавичка. Вземете една тортила, потопете я в соса, сложете малко от месото, зелен лук, маслини и люти чушки и завийте на руло. Сложете я в тавата и поръсете обилно с Чедър. Повторете това и с останалите тортили.

Полейте енчиладите с останалия сос и поръсете с още Чедър.

Печете около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, пише oshte.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.

Свързани новини