Необходими продукти:
- 500 грама телешка кайма
- 1 глава лук
- 10 броя царевични тортили
- 100 грама зелени люти чушки
- 2 стръка зелен лук
- 1/2 ч. маслини
- 3 чаши настъргано сирене Чедър
- рапично масло
- сол
- черен пипер
- 700 мл доматен сос
- 2 чаши пилешки бульон
- 2 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Запържете брашното в малко масло. Добавете доматения сос, бульона, сол и черен пипер.
Оставете соса да заври, след което намалете силата на котлона и оставете да къкри, за да се сгъсти.
Запържете лука, след това добавете и каймата. Овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте по-голямо количество масло и запържете леко тортилите в него. Целта е да омекнат, не бива да стават хрупкави. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се изцеди ненужната мазнина.
Разстелете малко от доматения сос в тавичка. Вземете една тортила, потопете я в соса, сложете малко от месото, зелен лук, маслини и люти чушки и завийте на руло. Сложете я в тавата и поръсете обилно с Чедър. Повторете това и с останалите тортили.
Полейте енчиладите с останалия сос и поръсете с още Чедър.
Печете около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, пише oshte.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА