Отидете към основна версия

5 156 2

Рецепта на деня: Ябълков кекс с лешници и канела

  • кекс-
  • сладкиш-
  • десерт-
  • ябълки-
  • лешници-
  • канела-
  • какво да сготвя

Пухкав и ароматен сладкиш

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

200 г масло 200 г захар 200 г брашно 4 жълтъка 4 белтъка 100 г лешници 1 ч.л. канела 1 пакетче ванилия 2 с.л. галета 2 ябълки 50 г пудра захар 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да смесите и да разбиете добре маслото със захарта, брашно, галетата и ванилията. Добавят се жълтъците и се разбърква отново.

Ябълките се обелват и настъргват на едрото ренде и се прибавят към кексовото тесто. Отново се разбърква.

Накрая се разбиват белтъците на сняг и се прибавят също към тестото. Изсипвате тестото в подходяща форма за кекс и печете около 45 минути на 180 градуса. Поръсете с пудра захар, щом е готов и изстинал, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.

Свързани новини