Необходими продукти:
30 г бадеми 2 с.л. зехтин 2 картофа 1/2 к.ч. червена леща 2 с.л. сметана сол черен пипер 1 л. водаНачин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да попарите бадемовите ядки, след което да се обелят и счукат със сол. След това ги задушете в сгорещения зехтин. Оставете няколко бадема за украса на готовото ястие.
Картофите и лещата се сваряват и пасират. Посолява се и се подправят с черен пипер.
Прибавя се сметана и заедно с бадемовите ядки се пасират с миксер на най-високата скорост. Сместа се излива в тенджера. Добавя се топла вода и супата се оставя на котлона да поври 3-5 минути. При необходимост може да се добави още вода.
Поднася се топла, украсена с готварска сметана и счукани бадемови ядки, пише Actualno.com.