25 Ноември, 2023 10:05 2 417 6

Рецепта на деня: Крем супа от червена леща с бадеми и сметана

  • крем супа-
  • червена леща-
  • бадеми-
  • сметана-
  • какво да сготвя

Сгряващо ястие с невероятен аромат

Рецепта на деня: Крем супа от червена леща с бадеми и сметана - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 30 г бадеми
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 картофа
  • 1/2 к.ч. червена леща
  • 2 с.л. сметана
  • сол
  • черен пипер
  • 1 л. вода

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да попарите бадемовите ядки, след което да се обелят и счукат със сол. След това ги задушете в сгорещения зехтин. Оставете няколко бадема за украса на готовото ястие.

Картофите и лещата се сваряват и пасират. Посолява се и се подправят с черен пипер.

Прибавя се сметана и заедно с бадемовите ядки се пасират с миксер на най-високата скорост. Сместа се излива в тенджера. Добавя се топла вода и супата се оставя на котлона да поври 3-5 минути. При необходимост може да се добави още вода.

Поднася се топла, украсена с готварска сметана и счукани бадемови ядки, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    8 2 Отговор
    Моята баба на такава мандажа и викаше "сигнаска дойница".
    За хората, дето не знаят какво е "дойница" ще поясня.
    Едно време ромките нарамвали една торбичка и ходели да просят храна по къщите. Хората естествено давали кой каквото има и ромката всичкото слагала в тая торба. Вътре храните се измешвали, но какво от това? Храната с е храна дето се вика.
    Та и вашата рецепта такава. Все едно ромката е изсипала съдържанието на торбата.
  • 2 Предник

    5 0 Отговор
    И баба така я правше, но слагаше само боб, вода и джоджен!
  • 3 Ко речи?

    1 0 Отговор
    За мен тази е по-вкусна:
    червена леща 1 чаена чаша
    моркови 1 бр
    лук 1 глава
    куркума 1/2 чаена лъжица
    къри 1/2 чаена лъжица
    кимион 1/2 чаена лъжица
    дафинов лист 2 бр
    олио 1/2 кафена чаша
  • 4 Ко речи?

    2 2 Отговор
    П.П.
    Зехтинът не се препоръчва за запръжка, защото има по-ниска температура на разграждане при нагряване от слънчогледовото олио.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.