Необходими продукти:
- 30 г бадеми
- 2 с.л. зехтин
- 2 картофа
- 1/2 к.ч. червена леща
- 2 с.л. сметана
- сол
- черен пипер
- 1 л. вода
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да попарите бадемовите ядки, след което да се обелят и счукат със сол. След това ги задушете в сгорещения зехтин. Оставете няколко бадема за украса на готовото ястие.
Картофите и лещата се сваряват и пасират. Посолява се и се подправят с черен пипер.
Прибавя се сметана и заедно с бадемовите ядки се пасират с миксер на най-високата скорост. Сместа се излива в тенджера. Добавя се топла вода и супата се оставя на котлона да поври 3-5 минути. При необходимост може да се добави още вода.
Поднася се топла, украсена с готварска сметана и счукани бадемови ядки, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Механик
За хората, дето не знаят какво е "дойница" ще поясня.
Едно време ромките нарамвали една торбичка и ходели да просят храна по къщите. Хората естествено давали кой каквото има и ромката всичкото слагала в тая торба. Вътре храните се измешвали, но какво от това? Храната с е храна дето се вика.
Та и вашата рецепта такава. Все едно ромката е изсипала съдържанието на торбата.
10:27 25.11.2023
2 Предник
10:38 25.11.2023
3 Ко речи?
червена леща 1 чаена чаша
моркови 1 бр
лук 1 глава
куркума 1/2 чаена лъжица
къри 1/2 чаена лъжица
кимион 1/2 чаена лъжица
дафинов лист 2 бр
олио 1/2 кафена чаша
11:07 25.11.2023
4 Ко речи?
Зехтинът не се препоръчва за запръжка, защото има по-ниска температура на разграждане при нагряване от слънчогледовото олио.
Коментиран от #5
11:09 25.11.2023
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.