Необходими продукти:
1 заек 1 голяма кръгла тиква, в която да сложим порциите заешко месо 2-3 чушки 2-3 глави лук 2 моркова, нарязани на колелца няколко розички броколи 5-6 гъби печурки черен пипер на зрънца сол на вкусНачин на приготвянe:
Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките.
В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме леко зеленчуците. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата.
И така, изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето.
Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна.
А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието, придружено с чаша бяло ароматно вино. lakomnik.bg